Ernie Taylor sau Mr. Triceps, un culturist iubit de fani

ernie-taylorErnie Taylor este cu siguranta unul dintre cei mai cunoscuti bodybuilderi internationali si asta nu pentru ca ar fi avut un record impresionant, ci pentru ca avea ceva special: tricepsii. S-a nascut pe 5 mai 1970 in Birmingham, Marea Britanie, si a crescut avandu-l ca model pe Dorian Yates, admirandu-l pe acesta atat pentru fizic, cat si pentru personalitatea afisata pe scena. Tot Yates i-a fost indrumator si antrenor la sala de fitness pe care acesta o detinea, Temple Gym, si pe care Ernie obisnuia sa o frecventeze.

Tricepsii care ridicau sala in picioare, dar nu impresionau juriul

Tricepsii lui Ernie faceau furori pe scena de concurs. Era un lucru iesit din comun, ii fascina pe cei mai multi, dar nu si pe antrenori, care erau mai degraba atenti la simetrie, proportii. Asadar, Ernie ridica sala in picioare la demonstratii, dar in cadrul competitiilor nu reusea sa-si depaseasca adversarii. Ernie avea nu mai putin de 105 kg in concurs si 125 kg in perioada de masa musculara, ceea ce era destul de bine pentru inaltimea sa de 170 de cm.

ernie-taylor1

Primul concurs pe care l-a castigat a fost cel de la E.F.B.B Brithis, in 1995, dupa ce luase locul 2 la Mr. Britain cu 2 ani in urma. Dupa acest prim trofeu, Ernie afirma ca s-a dus pur si simplu la Yates si l-a rugat sa-l pregateasca. Dupa multe insistente, acesta a acceptat si asa a reusit Taylor sa faca un salt in ceea ce priveste forma fizica. Asa ca s-a inscris la IFBB.

In 9997, Taylor a luat locul 3 la Noaptea Campionilor, iar un an mai tarziu se inscria la Mr. Olympia si se clasa pe locul 8, pentru ca in 1999 sa fie al 13-lea. In 2002 s-a clasat pe pozitii importante la: Ironman Invitational (locul 3), San Francisco Grand Prix (locul 7), Mr. Olympia (Locul 14) si Grand Prix England (locul 4).

Exercitiul preferat de Ernie Taylor? Nu, nu este pentru tricepsi!

Desi am crede ca exercitiul sau preferat nu poate fi decat unul care sa puna in valoarea grupa musculara care l-a consacrat, lucrurile nu sunt intotdeuna atat de previzibile. Se pare ca Ernie prefera presa pentru picioare si detesta fluturarile laterale cu gantere. Iar pe langa cultursim, Ernie era pasionat de rugby, intr-un interviu pe care i l-am luat personal spunand ca, daca nu ar fi fost culturist, cu siguranta ar fi ajuns jucator profesionist de rugby.

Florin Uceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate