Flexia gambei pe coapsa cu o gantera

Ce inseamna un corp de revista? Echilibrul tuturor grupelor musculare ar trece drept unul dintre cele mai plauzibile raspunsuri. Cu cat avem dezvoltati, in egala masura, muschii corpului, cu atat vom fi mai aproape de forma ideala. Precum in natura, unde echilibrul defineste perfectiunea, asa si se intampla si cand vine vorba despre aspectul fizic, unde grupele musculare ar trebui sa fie cat mai proportionale, pentru asa-numitul corp de vis.

Intelegem prin asta ca dezvoltarea musculara a picioarelor ar trebui sa fie la fel ca aceea a trunchiului, ceea ce, din pacate, in foarte multe cazuri, nu este asa. Sunt insa multi care, fiind constienti de importanta echilibrului muscular al partilor corpului, au implicat picioarele in antrenamentele lor la fel de mult ca pentru partea superioara. Cu precadere insa, accentul cade pe antrenarea cvadricepului si mai putin pe bicepsul femural. Acest lucru se intampla si pentru ca genuflexiunile sunt unul dintre cele mai folosite exercitii in antrenamentul picioarelor si stimuleaza dezvoltarea cvadricepsului in detrimentul femuralului.

In afara de indreptarile pentru femural, multi dintre noi folosesc alt exercitiu de baza pentru dezvoltarea acestuia, de aceea vin cu urmatorul exercitiu: flexia gambei pe coapsa, cu gantera.

Cum sa efectuezi exercitiul?

flexia-gambei-cu-o-gantera

Acest exercitiu se poate face cu ajutorul bancii Scott sau folosind orice alte puncte de sprijin ce vor permite o executie corecta si cat mai comoda. La banca Scott, partea reglabila, pe care ne asezam, o putem folosi fixand in ea zona de deasupra rotulei piciorului implicat, iar partea superioara a locului, unde tinem bratele pentru a izola bicepsul in flexie, o vom folosi pentru a sprijini palmele, care vor sustine corpul intr-o pozitie cat mai comoda.

Trebuie insa sa fii foarte atent cand fixezi gantera la nivelul gleznei pentru ca aceasta sa nu cada in timpul exercitiului. Poti astfel folosi si plexia plantara, adica tragerea inspre gamba a calcaiului. Este de preferat ca discurile ganterei folosite sa aiba o circumferinta mai mare pentru o mai buna fixare. Folosirea unor saculeti de nisip va ajuta, de asemenea, la ingreunare, dar si impotriva frecarii greutatii de glezna. Recomand efectuarea a 4-5 serii a cate 12-15 repetari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate