Gustavo Badell – un venezuelean la Mr. Olympia

gustavo-badellGustavo Badell s-a nascut in Venezuela, pe 3 noiembrie 1972, dar parintii sai s-au mutat in Puerto Rico cand Gustavo avea 5 ani. 10 ani mai tarziu, Badell incepe antrenamentele cu greutati pentru a mari rezistenta la box, sport pe care il practica in adolescenta. Dobandeste masa musculara atat de rapid, incat la 19 ani castiga deja titlul la Carribean Bodybuilding Championships, primul concurs la care participa.

Ii placea sa „se lupte cu fiarele”, asa ca a continuat inca 6 ani cu aceeasi pasiune si daruire, iar in 1997 se intoarce la Carribean Championships si iese din nou invingator. Aparitia sa la IFBB se face remarcata in 1998, la Grand Prix of Germany, iar in ’99 se claseaza al 14-lea la Noaptea Campionilor. Primul Ironman Pro Invitational la care a participat a fost in 2000, iar prima aparitie la Mr. Olympia a fost in 2002, unde a ocupat locul 24. Dupa o victorie spectaculoasa la Ironman Pro in 2005, Gustavo Badell a ocupat locul 3 la Arnold Classic si Mr. Olympia 2005. Acesta a fost cel mai bun an pentru Gustavo, in anul urmator obtinand locul 4 la Arnold Classic, respectiv 6 la Mr. Olympia.

O privire asupra filosofiei sale de antrenament…

Gustavo lua pauza, de obicei, joia si duminica. Pentru ca lucra tot corpul 4 zile, rezulta ca fiecare saptamana incepea si se termina cu o alta grupa musculara. Isi antrena gambele de doua ori pe saptamana, de obicei impreuna cu coapsele si alta grupa si le punea primele in program. Abdominalii ii lucra de trei ori pe saptamana.

Facea pana la 16 serii pe grupa musculara mare: piept, cvadricepsi si femurali – 12-15 repetari pe serie. Pentru grupele mici, Gustavo facea maximum 12 serii a cate 10 repetari.

„Intotdeuna am simtiti ca e mai bine sa lucrez cu serii mai putine si greutati mari pentru grupele mai mici. Dar grupele mari au mers intotdeuna cu un volum mai mare si repetari mai multe. Asta a mers la mine, la ceilalti s-ar putea sa nu functioneze”.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate