Impins deasupra capului din stand: un exercitiu uitat

impins-deasupra-capului-din-stand-2Impinsul deasupra capului din stand este probabil unul dintre cele mai bune exercitii pentru construirea  masei musculare. Astazi, impinsul la banca este exercitiul care se bucura de cea mai mare atentie in ceea ce priveste antrenamentul pentru partea superioara a corpului, dar in trecut impinsul la banca deasupra capului din stand era principalul exercitiu folosit pentru dezvoltarea celor mai impresionante trupuri. De-a lungul anilor, toate numele mari din lumea culturismului, ca Sandow, Steve Reevs, Reg Park sau Arnold au folosit aceasta metoda de antrenament.

Pana in 1972, impinsul deasupra capului din stand a fost principalul exercitiu folosit in competitiile cu ridicari de greutati, dar atletii si-au arcuit atat de mult spatele pentru a ridica mai mult, incat a devenit foarte greu pentru cei din juriu sa nu spuna ca exercitiul devenise prea „excesiv in arcuire”, asa ca a fost inlocuit cu impinsul la banca.

Dar impinsul la bara deasupra capului din stand era, de fapt, mult mai eficient decat cel la banca pentru constructia musculara. Pentru ca stai in picioare, si nu aseazat pe banca, muschii trunchiului (abdominali, olici, lombari, etc) muncesc mai mult pentru a stabiliza corpul , ceea ce inseamna ca lucrezi in acelasi timp si spatele, si abdomenul, si picioarele. In afara de asta, umerii dezvoltati arata mai bine decat un piept masiv, dar cu umeri mici.

Cateva motive pentru care ar trebui sa incerci impinsul deasupra capului din stand

Lucrezi tot corpul – in afara de umeri, brate si piept, lucrezi si muschii spatelui si pe cei ai picioarelor. Si produci mai multi hormoni de crestere.

Lucrezi umerii intr-o maniera completa, astfel incat nu mai ai nevoie de alt exercitiu – se dezvolta toate cele trei capete ale muschilor umerilor (cu impinsul la banca lucrezi doar deltoizii frontali). In plus, umerii capata simetrie.

Nu ai nevoie de partener pentru ca nu ramai niciodata cu bara blocata pe piept.

Cum sa efectuezi impins deasupra capului din stand:

  1. Incepe cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu bara pe piept.
  2. Priza folosita trebuie sa fie putin mai mare decat latimea umerilor
  3. Coatele trebuie sa fie indreptate inainte, iar genunchii sa fie drepti.
  4. Strange din muschii fesieri si impinge, ducand bara deasupra capului.

Nu folosi o bara prea grea, care sa forteze spatele sa se arcuiasca, pentru ca pot aparea accidentari.

impins-deasupra-capului-din-stand

dupa Fitness&Power

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate