Metoda lui Arnold pentru pieptul superior

arnoldPentru a obtine o crestere suplimentara in partea superioara a pieptului, Arnold facea de multe ori serii de impins inclinat cu gantere la unghiuri variate ale planului inclinat. Pentru multi, partea superioara a pieptului este o zona incapatanata si, datorita existentei gravitatiei, pieptul superior e bine sa fie antrenat prioritar, la inceputul antrenamentului pentru piept.

Arnold incepea seriile de impins cu gantere la unghiul cel mai mic al bancutei inclinate. Alegea o pereche de gantere cu care putea sa efectueze cam 8-10 repetari. Dupa aceea, ridica planul inclinat la un unghi mai mare si efectua alt set si tot asa pana cand ajungea aproape in pozitie verticala cu trunchiul. Cu cat unghiul creste, cu atat miscarea se muta pe deltoizi si pe partea superioara a pieptului.

Aceasta rutina de serii va soca pieptul superior si, cu o alimentatie si refacere optime, veti obtine noi progrese.

Daca, in timp, rutina nu mai da rezultate, puteti continua, dupa ce o efectuati, cu partea ei inversa, scadeti unghiul pana cand planul este aproape orizontal.

Dupa cum spunea si Arnold, trebuie sa schimbi incontinuu programul de antrenament pentru fiecare grupa, sa adaugi noi rutine sau exercitii ca sa nu obisnuiesti muschii cu acelasi lucru.

 Alexandru Bolborici

3 Comments

  • Normal este o grupa deficitara pentru ca a devenit cam..uitata in ultima vreme,se incarca cu greutate si se indoaie bara doar din impins pe plan drept continuand cu impinsul la aparat vertical asezat,iar apoi se termina programul de pectorali cu cateva serii la cabluri.Dar nu stiu de ce se omit aceste exercitii pentru pectoralul superior cand ele ar trebui sa aiba prioritate inainte de t
    ot !!! salutari !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate