Povestea lui Nick Scott, campionul in scaun cu rotile

nick scott Nu avem timp, nu ne permitem un abonament la cele mai performante sali, nu putem aloca un buget considerabil dietelor si suplimentelor, nu avem un genetic extraordinar s.a.m.d – cam acestea sunt, pentru multi dintre noi, piedicile in drumul catre indeplinirea visului nostru. Insa pentru Nick Scott, “piedica” a fost un accident rutier care l-a imobilizat intr-un scaun cu rotile la varsta de doar 16 ani.

O piedica mult prea mica pentru o vointa atat de mare!

De la paraplegic la campion

In anul 1998, in urma unui accident rutier, medicii i-au spus lui Nick ca nu va mai merge niciodata dar, chiar si contruntat cu acest statut dureros, de paraplegic, Nick Scott  a devenit un erou pentru toti iubitorii culturismului.

In acea zi, o parte din mine a murit, dar in acelasi timp, o alta parte a luat nastere. Culturismul mi-a oferit un scop pentru care sa lupt, un domeniu in care sa reusesc, iar astfel am castigat mai mult decat as fi visat vreodata”, a declarat acesta intr-un interviu acordat pentru cei de la Bodybuilding.com.Nick Scott

In anul 2006, Nick a concurat prima oara la “Wheelchair Nationals” si, motivat de aceasta experienta si frustrat de lipsa informatiilor disponibile despre acest gen de competitii, s-a documentat si a construit site-ul www.wheelchair-bodybuilding.com. A continuat sa concureze, dezvoltand in acelasi timp aceasta comunitate online, in speranta de a face cunoscuta lumii, in special celor cu problem motorii de acest gen, oportunitatea de a lupta pentru un vis, de a renaste prin intermediul sportului.

Nick si-a continuat si studiile, fiind licentiat in Administrarea Afacerilor si, in acelasi timp, devenind antrenor de fitness certificat, specialist in nutritie, speaker motivational, autorul cartii de succes “Journey” si a DVD-ului de antrenament “Unleash the Beast”, iar povestea sa a stat la baza filmului “Perspective – The Nick Scott Story”, un lungmetraj pe  care fiecare culturism, amator sau profesionist, dar si fiecare persoana aflata intr-un moment dificil al vietii sale ar trebui sa il vada.

Nick ScottPe scena spectacolelor de culturism, Nick a stalucit, avand in palmaresul sau un numar impresionant de victorii, atat ca amator (concurand impotriva sportivilor paraplegici, dar si a celor fara problem de acest tip), cat si ca profesionist.

Astfel, in anul 2009, acesta a ocupat primul loc pe podiumul competitiei “Fitscience Fitness Championship” din Atlanta, in anul 2011 – locul 7 pe scena competitiei “Pro Wheelchair Championships” din Texas, iar in anul 2012, locul 2 in cadrul aceleiasi competitii.

Mai mult, Nick s-a facut remarcat si ca dansator in scaunul cu rotile si a fondat organizatia nonprofit “Wheelchair Athletic Foundation”, menita a oferi ajutor sportivilor cu dizabilitati.

Daca vrei sa faci ceva in viata, nu te mai gandi, fa-o! Nu conteaza daca dai gres, important este sa inveti din greselile tale. Doar atunci cand nu incerci esuezi cu adevarat”, a declarat sportivul in cadrul aceluiasi interviu.

Care este singurul lucru pe care il castigi atunci cand pierzi tot? Perspective!

Aceasta este lectia pe care Nick Scott ne-o ofera tuturor, demonstrandu-ne ca atunci cand exista vointa, orice obstacol poate fi depasit.

Sursa foto: www.nickfitness.com

5 Comments

  • ……frumos dar si trist,pe langa acest nefericit eveniment care i-a marcat viitorul a avut si „norocul” (daca se poate spune asa) sa nu provina dintr-o tara „bananiera” sau „est-carpato-danubiano-pontica” pentru ca nu avea nicio sansa…respect!!!

  • e un exemplu ca se poate…pt el e o viata mult mai buna decat daca nu ar fi facut nimic,dar pt cei normali ca sa zic asa e totusi ceva de neinteles…oricum important e cum se simte el in pielea lui,desi s-a apucat de culturism dupa accident…era ceva daca se apuca inainte nu?!exact ca un puscarias inchis pt multi ani care il descopera pe dumnezeu in inchisoare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate