Program antrenament – instructiuni generale

Acest sistem de antrenament inglobeaza cunostintele si experienta mea de antrenament acumulata in 25 de ani de activitate practica competitionala si teoretica. Sute de sportivi, incepatori sau avansati cu care am lucrat au fost foarte satisfacuti de rezultatele obtinute cu acesta.
Cateva instructiuni generale:

 1. Pauza dintre doua serii trebuie sa fie de minim 1 minut si maxim 2 minute. Intre 2 grupe musculare diferite ea poate fi de 5 minute.
 2. In timpul antrenamentului e bine sa nu beti decat apa sau bauturi special facute pentru sportivi aflati in timpul efortului (in cantitati mari pentru a nu suferi de deshidratare).
 3. Greutatile se aleg astfel incat sa nu va permita efectuarea, singur, a mai mult de 8-10 repetari dar nici mai putin de 4.
 4. 2-3 repetari fortate, efectuate cu ajutorul unui partener,dupa ce ati facut singur numarul propus de repetari, sunt foarte eficace si le recomand cu insistenta celor cu varsta peste 16 ani.
 5. Exercitiile trebuie mereu inlocuite cu altele noi la fiecare 3-4 saptamani, prin rotatie, astfel incat sa reveniti la acelasi exercitiu cel mai devreme dupa 6-8 saptamani si sa incercati sa il faceti cu o greutate mai mare, dar sa efectuati acelasi numar de repetari, ori sa-l faceti cu aceeasi greutate dar cu 1-2 repetari mai multe ca ultima oara. Preocuparea principala trebuie sa fie marirea greutatilor. Daca ramaneti la aceleasi greutati luni de zile nu veti obtine progrese.program antrenament pentru incepatori ectomorf
 6. Este bine ca inaintea inceperi oricarui program de antrenament sa consultati un doctor pentru a verifica daca sunteti perfect sanatos si puteti face efort fizic.
 7. Inaintea unui exercitiu efectuati 2-3 serii lejere, progresive ca greutate, de incalzire dupa care incepeti prima serie cu greutatea maxima propusa. Pe parcurs mai reduceti din greutate daca nu mai puteti face un minim de 4 repetari fara ajutor.
 8. Pentru spate combinati intodeauna un exercitiu de tractiuni cu unul de ramat.
 9. Pentru pectorali combinati intodeauna un exercitiu pentru partea inferioara (la plan orizontal sau declinat) cu unul pentru partea superioara (la plan inclinat).
 10. La umeri combinati intodeauna un exercitiu de impins cu unul de fluturari laterale. Al treilea exercitiu trebuie sa fie intodeauna pentru deltoidul posterior (din aplecat la 90 de grade).
 11. Daca nu doriti sa lucrati anumite grupe musculare este O.K., le puteti scoate din program.
 12. E bine sa nu mancati nimic 2 ore inainte de antrenament. Exceptie fac suplimentele nutritive concentrate care, din cauza ca se digera mai repede, pot fi luate cu minim 1 ora inainte.
 13. Pentru ca programul de antrenament sa dea rezultate maxime e foarte important sa urmati intocmai regimul alimentar prescris si sa va odihniti suficient in restul zilei.

4 Comments

 • Dar in cazul in care, dupa cum ai zis : 12.E bine sa nu mancati nimic 2 ore inainte de antrenament …. nu imi va veni foamea in timpul antrenamentului, acesta durand cca. 2 ore si ceva ?

 • Mai ales ca sunt si la regim de slabire (no carbs, doar in zilele cu antrenament inaintea acestuia si proteine multe doar din alimente).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate