Quincy Winklaar – din Caribe pe podiumul IFBB

quincy-winklaarCum ar fi sa te poti retrage pe un taram de basm, unde sa faci exact ceea ce iti place? Quincy Winklaar a transformat acest vis in realitate si locuieste in prezent pe una din insulele Caraibe, unde se antreneaza pentru viitoarele competitii. Desi are un fizic impresionant, Quincy mai are de lucrat pana sa ajunga sa se claseze pe primele locuri la competitiile IFBB, dupa ce la comeptitita de anul acelasta de la Arnold Classic s-a situat doar pe locul al 12-lea.

S-a nascut in prima zi a lunii februarie, 1983, in Olanda si s-a apucat serios de culturism dupa ce a parasit armata (acesta fiind domeniul sau de activitate) si s-a mutat in Caraibe.  Fratele sau a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru antrenamentele cu greutati, acesta fiind, de asemenea, profesionist IFBB in prezent.

Primul concurs castigat a fost comeptitia pentru amatori Arnold Amateur International Bodybuilding, in 2010. Quincy a avut de luptat mai ales cu statura (are nu mai mult de 1, 68 m inaltime), care l-a tras in jos de cele mai multe ori. Nu s-a lasat intimidat si, dupa o pauza anul trecut, s-a intors cu mai putine kilograme si cu mai multa masa musculara. In prezent acesta cantareste 92 kg in concurs si 104 in offseason. Care este umratorul pas? Evident, concursul Olympia, la care Quincy spera sa devina campion.

Cum se antrenameneaza Quincy Winklaar

Partea cea mai impresionanta la fizicul lui Quincy este abdomenul, cu o reliefare aproape 3 d si pentru care efectueaza urmatoarele exercitii: ridicari ale picioarelor din atarnat, ridicari ale genunchilor din atarnat si crunch la banci paralele. Iata cum imparte grupele musculare pe parcursul unei saptamani:

Luni: picioare, gambe, abdomen, zona lombara.

Marti: piept, tricepsi.

Miercuri: gambe, brate.

Joi: umeri, abdomen, trapez.

Vineri: spate, bicepsi, gambe.

Sambata: picioare

Duminica: pauza.

3 Comments

  • MIERCURI:gambe si brate?care ar fi avantajul acestui antrenament?ca pe mine ma depaseste.Sangele il trimiti de la gambe la brate…poate cineva stie mai mult si imi poate explica.ms

    • stai linistit ca ai suficient sange in organism si pentru brate si pentru gambe…..ce mai mare cantitate de sange in corpul uman se gaseste in intestine, cel subtire in special…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate