Alexey Ignashov – Scorpionul Rosu al boxului international

alexey]Scoala rusa este caracterizata de o precocupare atenta pentru tactica si defensiva. Principiul poate fi demonstrat si daca stam sa il analizam pe Alexey Ignashov, unul dintre cei mai mari boxeuri ai „patriei de gheata”. Faimoasa porecla „Scorpionul Rosu” a provenit de la KO-urile declansate prin contraatacuri fulgeratoare, exact cand adversarul era intr-un moment vulnerabil sau poate devenea prea sigur pentru ofensiva.

Pana in 2006 , desi invins la puncte, Ignashov nu a pierdut decat un meci inainte de limita, cu Bjorn Bregy si in urma caruia s-a ales cu o accdentare care le-a costat genunchiul drept si care l-a pus in umbra pentru o perioada destul de lunga de timp.

Cu un stil calm si detasat, Ignashov exploateaza atu-ul unei alonje considerabile, o plasare incomoda in ring printr-un joc de pasi inapoi-inainte, care pare sa invite la atac, dar care ascunde in realitate pericolul unor reluari de initiativa surprinzatoare. Loviturile incasate de adversari sunt cu atat mai dure cu cat, fiind de obicei plasate pe contraatac, propria greutate in miscare se adauga la impactul teribil al contrelor „Scorpionului”. Pe langa aceasta, arsenalaul de genunchi al lui Inashov este unul dintre cele mai periculoase din zona greilor, circuland zvonuri ca drasticele limitari ale clinciului introduse in K-1 au vizat si limitarea lui Ignashov, care, lasat sa exploateze genunchii in stilul clasic Thai ar fi devastat marea maritate a oponentilor.

Genunchiul faimos al lui Alexey Ignashov

Debutul lui Ignashov a fost in meciul de retragere al legendarului Rob Kaman, caruia judecatorii i-au atribuit victoria mai mult ca pe o concesie (Kaman, fairplay, i-a ridicat mana tanarului sau challenger dupa anuntarea rezultatului). A reusit apoi o victorie contra puternicului Llyod Van Damms, care fiind uzat de loviturile dure la genunchi a cedat in repriza a 4-a intalnirii si apoi a reusit performanta notabila de a fi singurul luptator care l-a invins pe Semmy Schilt, cu o dreapta care l-a surprins pe acesta si a pus capat meciului.

Pana la recenta cadere de forma, putini adversari au reusit victorii contra lui Ignashov. Lansarea sa in prima linie a venit cu K-1 Bercy 2003, cand a trecut, in aceeasi seara, de masivul ceh Pavel Majer. Acesta a fost surprins de o lovitura inalta de picior pe minima eroare de compunere a garsii. Dar si masivul si puternicul Alexander Ustinov a reusit aceeasi performanta.

Ignashov, chiar si cu limitele impuse de clinci de noile reguli K-1 parea inca in forta. Survin insa doua intamplari nefericite. Prima – isotoria abuzului de alcool, iar a doua- accidentarea de la genunchiul drept despre care mentionasem la inceput. Cele doua au fost indeajuns pentru a-l face pe Ignashov vulnerabil contra unor adversari care altadata probabil ca n-ar fi rezitat nici pana in a doua repriza.

Ignashov a castigat de 4 ori campionatul Muay Thai K-1, iar dupa 5 ani de stat in umbra, s-a intors in aprilie 2010 pentru lupta impotriva lui Badr Hari. A fost foarte inactiv in ring, fapt ce a adus de la sine multe critici din partea fanilor, Ignashov scuzandu-se spunand ca nu mai este obisnuit cu ringul si ca ar trebui sa mai aiba cateva meciuri. Casiga in 2012 lupta impotriva lui Freddy Kemayo, ultimuls au meci fiind cel impotriva lui Martynas Knylis, pe care l-a castigat, la Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate