Campionatele Nationale de culturism seniori, senioare, perechi 2008

CN culturism perechi 2008

In premiera pentru un Campionat National de seniori, s-a decis organizarea in acest an a competitiei, pe durata unei singure zile, din mai multe considerente: financiare (sportivii si oficialii nu au mai cheltuit banii pe mai multe zile de cazare), dar si datorita numarului de participanti care a permis desfasurarea categoriilor fara semifinale.
Organizatorii principali, Primaria Constanta, CS Vulturul de Mare si FRCF, au ales Teatrul Fantazio unde publicul entuziast a incaput cu greu!
Pe ansamblu, organizarea a fost foarte buna, luminile pe scena au fost impecabile, ajutand la evidentierea formei sportive pentru care concurentii au facut sacrificii enorme insemnand antrenamente epuizante, diete extreme si deshidratarea uneori dusa pana la extrem, pentru obtinerea definirii si striatiilor.
|n deschiderea competitiei a luat cuvantul Primarul Constantei, Radu Mazare, care se pare ca devine campionul incontestabil al primarilor din Romania, in ceea ce priveste sprijinul competitiilor sportive! Alaturi de doamna Elena Francu, director DJTS Constanta, dl primar a spus ca in urmatorii ani doreste organizarea unei competitii de culturism de nivel international. Avand in vedere trecutul acestui oras in istoria culturismului de la noi din tara (la C-ta s-a organizat primul Campionat European de culturism de la noi din tara, in 1996, care au fost un real succes, dar si Cupa Farul, un concurs cu veche traditie), speram ca vom mai vedea Campionate Europene sau Mondiale la C-ta in urmatorii ani.
Revenind la concurs, se pare ca anul 2008 va constitui un punct de plecare pentru culturismul amator de la noi, in ceea ce priveste prevenirea dopajului in sport. Am sperante ca din acest an in sportul nostru vor fi din ce in ce mai putine teste pozitive.
Sportivii si antrenorii lor stiau ca vor fi testati si nimeni nu a mai lipsit de la testari, ca in anii anteriori. Discutand cu ei, erau relaxati si asta ma face sa cred ca nu vor fi teste pozitive!
Spectacolul sportiv a fost unul foarte reusit, cei 52 de sportivi inscrisi de la 29 de cluburi au facut eforturi sa vina in forma.
La feminin, in limitele categoriei 55 kg s-a impus, surprinzator, sportiva de la Activ Sibiu, Nicoleta Vlad, in fata unor sportive cu o structura si o linie superioara, in opinia mea.
La categoria peste 55 kg, Irina Muntean, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, s-a impus extrem de usor, facand si un show de exceptie indelung aplaudat de publicul incendiar!

La categoria 70 kg, multiplul campion national Ovidiu Cozma a castigat clar. Vicecampion a fost Adrian Lungu, un sportiv relativ nou si cu reale calitati.
La categoria 75 kg lupta s-a dat pentru fiecare loc! Pentru locurile 2-3 s-au luptat veteranul Costel Torcea, multiplu campion national de seniori si masters, si Alexandru Popescu, un sportiv cu o structura perfecta pentru culturism, cu linii estetice si un raport talie/umeri exceptional.
In limitele categoriei 80 kg, moldovenii au facut legea, au venit extrem de bine pregatiti si au ocupat primele locuri! Dupa ce in urma cu cativa ani a castigat titlul de campion la juniori, incercand apoi si la seniori o clasare fruntasa, dar fara succes, iata ca munca, ambitia si perseverenta i-au fost rasplatite, Mihai Tcaciuc reusind obtinerea primul sau titlu national la seniori. Aflat in mare progres de anul trecut, Ciprian Martin s-a clasat pe locul secund. Se anunta deja ca un sportiv de temut pe viitor.
De la cantar a fost evident ca Manuel Firica va domina categoria 85 kg si pe scena nimic nu s-a schimbat. De remarcat ca, desi a avut numai 600 g peste 80 kg, sportivul de la Activ Sibiu, Remus Heredeu, a castigat argintul.
La 90 kg erau inscrisi 2 campioni nationali: Daniel Chivu si Dragos Popescu. |n final s-a impus Dragos, castigand cel de-al treilea titlu la seniori. Medalia de bronz a revenit lui Ionut Iancu, un nume nou de care, cu siguranta ca vom mai auzi. A fost cea mai numeroasa categorie din concurs, cu 8 sportivi inscrisi la start.
La categoria semigrea, 100 kg, s-au lutat  Boerescu, Alexa Angelo si a lui Mihaita Octavian. De remarcat cresterea de forma a lui Alexa Angelo care si-a luat revansa in fata lui Octavian Mihaita. Per ansamblu, o categorie foarte bine reprezentata si greu de departajat pentru arbitrii.
La +100 kg, doar trei sportivi inscrisi. Campionul national din 2007, Costica Caileanu a castigat la pas; remarc o imbunatatire a programului liber la acest urias bland. Medalie de argint pentru Ionut Tudose, aflat in cea mai buna forma de pana acum, iar bronz pentru galateanul Catalin Carp.
A urmat competitia perechilor, unde am remarcat lipsa de cunostinte a antrenorilor, care au trimis sportivii pe scena cu costume neregulamentare, de culori diferite, desi in regulament se specifica clar ca trebuie sa fie de culoare neagra. Ca si anul precedent, s-a impus perechea formata din Mihaela Pasare si Manuel Firica.
Openul seniorilor a adus pe scena pe cei mai buni dintre cei buni, Manuel Firica reusind sa cucereasca trofeul, cu pretul scump al unor lipotimii care au adus medicul in spatele scenei. Deshidratarea si regimul inuman care l-au propulsat pe locul 1 si-au spus cuvantul. Si in acest an, s-a acordat castigatorului concursului open placheta comemorativa, „Memorial Virgil Buruiana“, impreuna cu o suma de bani, din partea CS Redis.

Rezultate complete:
senioare 55 kg
1. Nicoleta Vlad – Activ Sibiu
2. Andreea Sandici – Vulturul de Mare Constanta
3. Roxana Samson – Redis Buftea
4. Judit Palecian – CS Universitar Tg. Mures
5. Georgiana Leanca – CSM Iasi
6. Corina Andreea Muntean – CS Unirea Alba Iulia
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
senioare +55 kg
1. Irina Muntean – Redis Buftea
2. Lacramioara Florea – Farul C-ta
3. Mihaela Pasare – Culturistul Rm. Valcea
4. Elena Chirac – Atlas Braila
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 65 kg
vacant
2. Ciprian C-tin – Avicola Bz.
3. Virgil Trif – CSM Baia Mare
4. Ilie Arseni – CSM Onesti
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 70 kg
1. Ovidiu Cozma – Gym Ovidiu Baia Mare
2. Adrian Lungu – Rapid Oradea
3. Florin Mocanu – Farul C-ta
4. Ovidiu Vatca – CS Unirea Alba Iulia
5. Octavian Filip – Farul C-ta
6. Simon Sandor – Titanic Tg. Mures
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 75 kg
vacant
2. Costel Torcea – Gladiator Gym Armata Craiova
3. Alexandru Popescu – Redis Buftea
4. Cristian Anghel – Farul C-ta
5. Lucian Iolea – HardBoby B.
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 80 kg
1. Mihai Tcaciuc – Europower Gym Suceava
2. Ciprian Martin – Flex Iasi
3. Cristian Hristu – Farul C-ta
4. Octavian Cana – Redis Buftea
5. Istvan Szasz – Universitatea Tg. Mures
6. Emil Dulgheru – Redis Buftea
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 85 kg
1. Manuel Firica – Gladiator Gym Armata Craiova
2. Remus Heredeu – Activ Sibiu
3. Tiberiu Horvath – CS Florin Teodorescu Timisoara
4. Marius Morarasu – Athletic Gym Navodari
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 90 kg
1. Dragos Popescu – CSS 5 Bucuresti/Redis Buftea
2. Daniel Chivu – Farul C-ta
3. Ionut Iancu – Dumifitness Cluj
4. Alexandru Stefarta – Gladiator Gym Armata Craiova
5. Victor Ciobanu – CS Teleorman Alexandria
6. Denes Engi – CSU Tg. Mures
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori 100 kg
vacant

2. Lucian Boerescu – Farul C-ta
3. Alexa Angelo – Farul C-ta
4. Octavian Mihaita – Olympia ProGym Bv./Body Gym Deva
5. Remus Tatarasanu – Flex Iasi
6. Daniel Buruiana – Farul C-ta
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
seniori +100 kg
1. Costica Caileanu – Farul C-ta
2. Ionut Tudose – Farul C-ta
3. Catalin Carp – Lulus Gym Galati
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.
perechi
1. Mihaela Pasare + Manuel Firica – Culturistul Rm. Vl./Gladiator Gym Armata Cr.
2. Georgiana Leanca + Daniel Chivu – CSM Iasi/Farul C-ta
3. Lacramioara Florea + Lucian Boerescu – Farul Constanta
4. Judit Palecian + Istvan Szasz – Universitatea Tg. Mures
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.

open seniori – Manuel Firica
Poze de la aceasta categorie gasiti aici iar video aici.

prof. Cristian Neagu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate