Cum circumferinta bratului iti indica numarul optim de serii

circumferinta bratului

Masoara-ti circumferinta bratului pentru a nu te supraantrena!

Mi-am dat seama cand m-a sunat un prieten plangandu-se ca nu creste, ca nu toti stiu sa foloseasca centimentrul. Scopul centimentrului este sa-ti spuna ce se intampla cu corpul tau ca sa afli exact numarul de serii necesar pentru o umflare (pompare) maxima a muschilor.

Daca il vei folosi asa cum voi descrie aici, acest instrument te va invata lucruri despre corpul tau pe care nu le-ai putea afla singur.

Asadar, fa-ti un program in care sa antrenezi 3 grupe la un antrenament si fiecare grupa de 2 ori pe saptamana. Si iata cum folosesti centimetrul pentru a-ti masura rezulatele:

Alege o grupa, sa spunem bratele. Care a fost cea mai mare circumferinta obtinuta in ultima perioada? Sa zicem 40cm cu muschii umflati la maxim. Obiectivul tau este sa obtii cea mai mare umflare posibila a muschilor cu cel mai mic numar de serii si repetari.

Sa nu uit un lucru: poti obtine usor o umflatura buna cu greutati mici si repetari multe, dar e o umflatura „falsa” pentru ca o nu o sa construiesti masa musculara. Incearca sa te mentii in jurul a 8 repetari/ serie.

Corpul stie exact de cate serii e nevoie pentru a obtine umflarea maxima a muschilor. Problema e ca tu nu stii cum sa obtii aceata informatie de la corpul tau…

Sa presupunem ca ai facut seriile pentru bicepsi si acum lucrezi la tricepsi. Dupa un numar de serii te masori si descoperi ca ai reusit, ai atins cei 40cm la circumferinta bratului. Te bucuri, de fapt te simti asa de bine ca iti zici „Pot mai mult!”. Mai faci o serie si, increzator, te masori din nou. Surpriza! Ai scazut sub 40cm.

De ce ar scadea dimenisunea bratului? Te-ai supraantrenat cu o serie.

Circumferinta bratului iti indica cand sa te opresti

Nu ai putut sa simti si nu vei putea niciodata sa simti aceasta diferenta subtila care determina numarul optim de serii pentru crestere. Masoara-te dupa fiecare serie si vezi  cate serii sunt necesare pentru umflare maxima, apoi afla momentul in care incepi sa scazi.

Acela este numarul optim pentru crestere.

Larry Scott,

de 2 ori Mr. Olympia

 

6 Comments

  • Salut, am trecut prin aceasta experienta acum 1 an faceam multe serii,multe repetari cu greutate mare si nu cresteau bratele,aveam 34 atunci,timp de 2 luni nici un rezultat, apoi dupa ce am inceput sa lucrez cu cap si cat e necesar, am scos supraantrenamentul din programul meu si am reusit sa ajung la 41,5 cm in brat la rece intr-un an 🙂

    Bagati la cap copilasi si lucrati cu CAP !

    BAFTA !!

  • Larry Scott mi-e simpatic 😉 fizicul lui i-mi este mult mai pe plac decat cel al „mutantilor” de astazi.
    Metoda? s-ar putea sa aiba nitel adevar in ea..

  • Si daca lucrezi tricepsii in alta zi decat bicepsii ?Sau,urmand acest algoritm trebuie lucrat pieptul si spatele in aceiasi zi ?Si cum se aplica metoda pt.deltoizi ?

  • de evitat sala de forta FitClass de pe strada rotunda din Titan Aparate inghesuite zapusala..climatizarea este tinuta oprita ca sa faca economie pe banii abonatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate