Doua antrenamente pe zi: sunt bune pentru tine?

doua antrenamente pe zi

De cele mai multe ori, cand cineva intreaba despre posibilele beneficii ale unui program cu doua antrenamente pe zi, i se spune ca un asemenea program este contraproductiv pentru oamenii obisnuiti, cu o capacitatea de refacere normala si care se antreneaza natural (adica nu se dopeaza) si ca, in trei zile, va ajunge la supraantrenament.

Hai sa examinam mai atent aspectele pozitive ale unui program de doua antrenamente pe zi si vei vedea ca, pentru cei cu timp disponibil si inclinatie, este o optiune atractiva.

Doua antrenamente pe zi – Mai multa concentrare si energie

Cand imparti antrenamentul in sectiuni mai mici, pe care le faci separat, te poti concentra mai mult asupra fiecarei grupe musculare. Asta inseamna ca nu trebuie sa retii si sa conservi energie pentru urmatoarea grupa. Cei mai multi dintre aceia care antreneaza pieptul si umerii impreuna, in mod inconstient, se retin putin cand antreneaza pieptul, stiind ca au mai multe serii de umeri dupa aceea. Cand imparti acest antrenament in doua, lucrand pieptul dimineata si umerii dupa-amiaza, nu trebuie sa conservi energie pentru mai tarziu. Tragi la maximum de fiecare data. Toate, de la greutati la numarul repetarilor, vor fi in crestere.

Antrenamente mai scurte

Da, te antrenezi de doua ori pe zi, dar termini o grupa musculara in maximum 45 de minute. Nu utiliza acest program ca pe o oportunitate de a dubla volumul de antrenament. De fapt, trebuie doar sa lucrezi mai intens.

Acorda atentie tuturor grupelor mici!

Acesta este un aspect de care incepatorii nu trebuie sa se preocupe, dar cei avansati trebuie sa acorde o atentie mai mare trapezului, lombarilor, antebratelor, abdominalilor. Nu e niciodata suficient timp pentru aceste grupe, dar, daca esti in sala de doua ori pe zi, nu ai nicio scuza!

Doua antrenamente pe zi nu reprezinta un program potrivit pentru oricine, mai ales daca ai un loc de munca solicitant si nu ai timp sa dormi 8 ore pe noapte. Insa daca stilul de viata iti permite, de ce sa nu incerci sa vezi cum raspunde corpul tau la doua antrenamente zilnice?

Iata un exemplu de program cu doua antrenamente pe zi:

Luni dimineata: Spate (ramat, indreptari, trapez)
Luni dupa-amiaza: Spate (tractiuni, hiperextensii), gambe
Marti dimineata: Piept, abdominali
Marti dupa-amiaza: Umeri
Miercuri: Pauza
Joi dimineata: Femurali, gambe
Joi dupa-amiaza: Femurali, gambe
Vineri dimineata: Tricepsi, abdominali
Vineri dupa-amiaza: Bicepsi, antebrate
Sambata: Pauza
Duminica: Pauza

dupa Ironman

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate