Exercitiile de flexibilitate reduc forta musculara?

exercitii-de-flexibilitatePentru a spune ca esti cu adevarat un om pasionat de fitness, ca antrenamentele fac parte din rutina ta zilnica, atunci trebuie sa lucrezi la toate aspectele pe care acesta le implica: forta, rezistenta si flexibilitate.

Cea mai buna cale de creste forta este prin folosirea antrenamentului cu greutati: utilizand incarcaturi progresiv mai mari.

Pentru rezistenta, exercitiile aerobice sunt cele mai bune. Nu conteaza tipul de exercitii, poate fi ciclism, alergare sau inot, important este sa mentii un ritm ridicat al batailor inimii, calculat in functie de varsta si nivelul la care ai ajuns, pentru o anumita perioada de de timp.

Cat despre flexibilitate, nu mai este un secret faptul ca exercitiile de flexibilitate (stretching) si, mai nou, si yoga sunt cele mai bune.

Exercitii de flexibilitate: beneficii, durata, efecte

Unii sugereaza ca exercitiile de flexibilitate pot preveni accidentarile, iar terapeutii folosesc regulat acest tip de antrenament pentru a mari raza de actiune a zonelor afectate de accidentari.

Cercetarile arata ca intinderile excesive inaintea ridicarii greutatilor reduc forta deoarece se obtin parghii mai bune cu muschii mai tensionati.

Pe de alta parte, inceperea fiecarui exercitiu intr-o pozitie in care muschiul este cat mai intins creste si eficienta musculara facandu-te mai puternic. Cei mai multi specialisti recomanda  intinderea treaptata a muschilor vizati pana la atingerea pozitiei finale si mentinerea acesteia pentru 30 de secunde. Altii recomanda mai multe serii de intinderi care sa nu dureze mai mult de 10 secunde.

In final, studiile au arat ca ceea ce conteaza este timpul total de intindere, indiferent daca se obtine printr-o serie de 10 de secunde sau 3 serii a cate 10 secunde. Cat ii priveste pe culturisti, exercitiile de flexibilitate nu sunt indicate inaintea antrenamentelor cu greutati, ci dupa sau intr-o zi separata.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate