Interviu cu Cornel Mihai Pantelin

Cornel Mihai Pantelin este instructor de fitness si este campion national la categoria de men’s physique 170cm, avand in palmares un loc 2 la Tiger Classic.

– Ce vårstă, înălțime și greutate ai în concurs și în perioada de masă musculară?
– Am 23 de ani, 1,70 m înălțime, anul acesta la concurs am avut 78 kg, iar în offseason ajung la 88 kg.

– De ce te-ai apucat de culturism și cånd?
– Primul contact cu sala l-am avut la 14 ani (2008) cånd am început să practic kaiacul. Acolo făceam antrenamente tip circuit așa că nu mi-am dezvoltat foarte mult masa musculară, dar am cåștigat forță și rezistență. |n 2012 m-am apucat de antrenamente de hipertrofie. De mic eram atras de partea asta cu sala deoarece unchiul meu a făcut și el sală și, stånd în aceeași casă, îl vedeam cånd se mai antrena acasă și am zis că așa vreau și eu să arăt cånd o să fiu mare. Apoi l-am descoperit pe Lazăr Angelov și mi-am propus să ajung și eu la forma lui. Asta m-a motivat și mai tare deoarece toți din jurul meu îmi spuneau că sunt nebun, că nu am cum să ajung așa. A fost un pariu cu mine pe care l-am cåștigat.

– De ce ai optat să concurezi la categoria de men’s physique?
– Sincer, cånd m-am apucat nici nu îmi trecea prin cap să concurez. Dar am avut ocazia să întålnesc doi campioni naționali, Adrian Flavius și Remus Boroiu, să mă antrenez alături de ei și ei m-au încurajat să concurez. Mi-au zis că am un genetic bun și că dacă vreau să mă antrenez cu ei trebuie să devin și eu campion. Și așa am ales categoria men’s physique, la îndemnul lor și plus de asta mi se par mult mai estetici băieții de la categoria asta. Îmi doresc să am un corp mai atletic, să pot să alerg.

– Ce rezultate ai în competiții?
– Anul trecut a fost primul meu concurs, Tiger Classic, la care am ieșit pe locul 4. Anul acesta am participat, pentru prima dată, la Campionatul Național și am reușit să cåștig categoria de 170 cm, iar la Tiger Classic, din acest an, am luat locul 2.

– Care este programul tău de antrenament și cel alimentar?
– Programul de antrenament arată astfel: luni – spate, marți – piept superior + umeri, miercuri – picioare, joi – brațe, såmbătă – umeri. Pieptul este cea mai bună grupă și din această cauză antrenez doar partea superioară, acolo sunt puțin deficitar, iar brațele și umerii sunt grupele rămase în urmă. Uneori fac de două ori umeri, uneori fac de două ori brațe pe săptămånă. |n offseason am 4 mese pe zi și ajung cam la 500 g de carbohidrați pe zi și în jur de 180 g de proteină.
Ca exemplu de plan alimentar:

  • masa 1 – 100 g ovăz, 1 banană, 3 ouă întregi +3 albușuri, shake proteic;
  • masa 2 – 200 g curcan + 150 g orez + legume;
  • masa 3 – 200 g vită + 150 g orez + legume;
  • masa 4 – shake proteic după antrenament;
  • masa 5 – 200 g pui + 400 g cartofi.

Cånd sunt în pregătire pentru concurs, antrenamentele sunt mult mai intense, pauzele mai scurte, folosesc multe superseturi și triseturi sau chiar seturi gigant. Mă antrenez 6-7 zile pe săptămånă și fac două antrenamente pe zi, unul de forță și unul de cardio. Încerc să fac fiecare grupă de două ori pe săptămånă. Scad carbohidrații și ajung să mănånc undeva la 150 g pe zi, apoi încep să îi ciclicizez.

– Ce suplimente folosești regulat?
– Suplimentele pe care le folosesc regulat sunt multivitaminele, omega 3, pudra proteică (fără carbohidrați) și, de un an, am început să folosesc și creatina. Ea m-a ajutat să cresc puțin în volum și forță. Cånd sunt în pregătire, pe ultima sută de metri, mai adaug și BCAA. Consider că acestea sunt suplimentele de bază și că cea mai importantă este måncarea.

– Ce planuri de viitor ai?
– Pe viitor aș vrea să iau o medalie și la concursuri în afară, cum ar fi Campionatul Mondial și Arnold Classic, nu doar în Romånia. Aș vrea să-mi găsesc un sponsor de suplimente și să apar în cåt mai multe reviste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate