Kai Greene – un artist al propriului trup

kai-greeneKai Greene s-a nascut in Broooklyn, New York, pe 12 iulie 1975. Este unul dintre cei mai cunoscuti bodybuilderi contemporani, printre cele mai importante concursuri la care a participat numarandu-se Mr. Olympia, Arndold Classic si Iron Man Pro.

Asa cum povesteste pe site-ul personal, Kai Greene si-a petrecut copilaria mutandu-se dintr-un centru de plasamanet in altul, iar la inceputul adolescentei si-a gasit refugiul in antenamentul de forta, pe care il practica si astazi.

Trupul a devenit studiu de caz pentru propria viziune estetica

Il pasionau artele vizuale, dar cumva curiozitatea sa pentru corpul uman a fuzionat perfect cu inclinatia catre estetica. A devenit propriul sau subiect de studiu. Pana la urma, cea mai buna cale de a intelege spatiul si miscarea este sa devii un detaliu al propriului subiect de analiza, pe care apoi sa-l cresti, iar odata cu el sa cresti si tu. Kai Greene este fara indoiala un artist desavarsit, care n-ar fi reusit sa iasa la iveala fara ambitie si pasiu

Totul a inceput cand Greene abia intrase in perioada adolescentei, mai precis cand a intrat in competitia specifica varstei si manifestata prin dorinta de a se infrunta din punct de vedere fizic cu alti baieti de varsta sa. Inceputurile in culturism au creat baza, acea forta interioara care te impinge sa faci performanta. A inceput sa calatoreasca la diferite spectacole, dar la un moment dat s-a oprit. Voia mai mult, iar pentru asta trebuia sa puna ceva mai multi muschi. Acum avea incredere, stia ca e un copil inzestrat.

A inceput sa frecventeze ceea ce avea sa devina casa si institutie de educatie, sala de sport 5th Avenue Gym, un subsol mic in Brooklyn, unde a intalnit unii dintre cei mai inzestrati culturisti, cei care l-au ajutat sa se inarmeze cu abilitati si sa construiasca pachetele de muschi pentru a intra in competitia cu monstrii culturismului profesionist. Face trecerea imediat dupa ce implineste 19 ani si devine cel mai tanar culturist profesionist natural.

Trecerea la profesionisti, dupa 5 ani de stat in umbra

„Am castigat fiecare titlu pe care organizatia putea sa-l ofere. In vara anului 1977, mi-am propus sa obtin si recunoasterea IFBB. Iar ca sa ajung acolo trebuia sa trec mai intai prin organizatia de amatori NPC. Aici am avut succese relativ mixte. In ’99, dupa 2 nereusite, am reusit sa castig tittul la Team Universe si am fost invitat la competitia slovaca „World in Brasislava”.

A fost multumit cu locul obtinut, fusese al patrulea din zeci de alti competitori. Dar nu si-a putut ascunde dezamagirea, asa ca a luat inca o pauza, de aceasta data de 4 ani, avand clar conturat in minte obiectivul vietii sale: sa-si faca un nume „pro”.

S-a lovit de neincrederea multora, mai ales ca el fusese un bodybuilder natural. Dar totul s-a asezat cat se poate de bine pentru Kai Greene. Si-a concentrat atentia asupra dezvoltarii talentului sau artistic, dar a continuat sa se antreneze din greu. Nu putea sa renunte la sportul care i-a adus linistea si confortul de care n-a avut parte in copilarie.

In 2004 NPC Team Universe devenea un Pro Qualifier pentru IFBB, un avant pentru Greene, care dupa 5 ani de pauza hotaraste ca a devenit momentul sa-si revendice titlul. In august acelasi an, juriul decide ca fizicul sau atent lucrat merita recunoasterea unainama. Dupa 16 ani, Kai Greene reusea in sfarsit sa faca tranzitia la IFBB Professional.

Record competitional IFBB:

2013 – Arnold Classic Europe: Locul I

2013 – Olympia Weekend: Locul II

2012 – Olympia Weekend: Locul II

2012 – Pittsburgh Pro: Locul II

2011 – IBFF Olympia: Locul II

2010 – Arnold Classic: Locul I

2009 – Olympia Weekend: Locul IV

2009 – Arnold Classic: Locul I

2008 – NY Pro: Locul I

2008 – Arnold Classic: Locul II

2007 – Keystone Pro Classic: Locul III

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate