Marirea masei musculare: tehnica de antrenament “intentii”

marirea masei musculare

Marirea masei musculare atunci cand nu mai poti creste greutatile

Acum putin timp am avut ocazia sa discut cu profesionistul Ben Pakulski despre o tehnica de antrenament pe care a denumit-o “intentii”, ideala pentru marirea masei musculare. La un anumit moment in antrenamentul tau nu vei mai putea sa cresti greutatile folosite. Daca esti in primii 7 ani de antrenamente, aceste lucru nu trebuie sa te ingrijoreze, dar daca continui antrenamentele… te vei lovi de aceasta poblema.

In acel moment, cresterea greutatilor nu va mai fi posibila sau va deveni periculoasa, iar atunci vei fi nevoit sa cauti alte solutii pentru continuarea cresterii in masa musculara.

 

 

Cu tipul de antrenament denumit “intentii” poti schimba modul si unghiul de tragere sau de impingere la exercitii intr-o maniera imperceptibila pentru un observator. Impingi spre interior si tragi in exterior cu bratele sau cu picioarele in timpul exercitiilor, pentru marirea masei musculare.

Am incercat recent tehnica la un antrenament de spate. La tractiunile la helcometru, cand trageam bara in jos, am incercat sa despart bratele de pe bara prin tragerea coatelor in exterior, lateral. Bineinteles, priza de pe bara nu s-a modificat, dar printr-o astfel de miscare am simtit muschii dorsali ca au lucrat altfel, iar durerea in muschi de a doua zi a fost intensa.

O noua variabila pentru marirea masei musculare

Ben a spus ca e bine sa te “joci” cu aceasta tehnica la majoritatea exercitiilor. De exemplu, la impins din culcat orizontal, el impinge ca si cum ar incerca sa apropie priza de bara. Un lucru cert la aceasta tehnica: uita de greutatile cu care faceai in mod normal si redu-le la aproape 60%.

Multi dintre noi incearca sa gaseasca miscari sau unghiuri noi de executie. Cu “intentii”, introducem o noua variabila care poate trezi si creste fibre musculare adormite si poate stimula in alt mod fibrele musculare crescute cu antrenamentul normal.

Ben Pakulski foloseste “intentii” la mai multe exercitii, precum presa pentru picioare, genuflexiuni, ramat cu haltera, impins pentru piept, impins pentru umeri, asadar aproape orice exercitiu la care executia se face cu bara sau haltera, cu ambele maini sau picioare.

Tehnica l-a ajutat pe Ben in cursa lui printre profesionisti, dar te poate ajuta si pe tine, fiind precum o gura de aer in antrenamentele tale. Mai mult, te va ajuta semnificativ daca iti doresti marirea masei musculare.

Alexandru Bolborici

dupa Ironman

1 Comment

  • pe ben pakulski l-au ajutat f mult steroizii sa fie f mare si definit..e profesionist si deci dopat..ok si antrenamentul e bine sa il schimbi dar fara dopaj nu era ben asa mare in vecii vecilor cu tot antrenamentul asta miraculos al lui…daca bagi ce trebuie esti mare si fibrat doar cu exercitii de baza fara alte brizz-brizz-uri din astea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate