Muschii nu se fauresc numai la sala, ci si in bucatarie!

muschii-se-fauresc-in-bucatarieCeea ce faci sau nu faci in bucatarie va determina succesul sau insuccesul tau ca sportiv. Simplu spus, cel mai eficient mod de a face ca metabolismul tau sa lucreze eficient pentru a construi muschi si a arde grasimi este sa mananci, din abundenta, proteine. O dieta inadecvata in continutul, cantitatea si calitatea proteinelor va pune insa metabolismul in situatia de a acumula grasime corporala si de a canibaliza tesutul muscular pentru a obtine proteina.

Pana de curand, proteina din zer era promovata de companiile producatoare ca fiind cea mai buna pentru culturisti, in special pentru ca are o viteza mare de absorbtie. Proteina din zer, ca orice alta proteina, este desfacuta in bucati, in stomac, inainte de a trece in intestinul subtire, unde va fi absorbita in sange. Proteina din zer este desfacuta in bucati foarte repede, inundand fluxul sangvin cu aminoacizi. Este cea mai buna proteina pe care o poti folosi imediat dupa antrenament deoarece da impulsul inceperii refacerii.

Este proteina din zer buna in toate momentele zilei?

Proteina din zer nu este buna in toate momentele zilei, atunci fiind recomandata folosirea unui mix de proteine. Stii de ce? Pentru ca poti absorbi o cantitate limitata de aminoacizi intr-un timp scurt. Tot ceea ce trece peste aceast nivel pe unitatea de timp este pur si simplu pierdut. E ca si cum ai vrea sa torni apa dintr-un butoi intr-o chiuveta, daca o torni prea repede, se varsa in afara chiuvetei o buna parte din lichid, dar daca o torni mai lent scurgerea chiuvetei va prelua treptat toata apa si nimic nu se va varsa in afara ei.

La aproximativ o ora si jumatate dupa ce ai luat o portie de proteina, s-ar putea sa nu mai ramana suficienti aminoacizi si corpul sa fie fortat sa inceapa sa foloseasca rezervele de aminoacizi din muschi, „canibalizand” deci tesutul muscular. Intri in stare de catabolism, iar toata munca grea de la sala se duce pe apa sambetei.

Ceea ce iti trebuie in acest caz este o sursa de proteina care se absoarbe lent si asigura aminoacizii timp de mai multe ore pentru ca muschii sa nu „flamanzeasca” intre 2 mese. De aceea, expertii in culturism recomanda amestecurile de proteine.

Exista o serie de informatii, atat in partica, cat si clinice, care arata ca amestecurile de proteine sunt superioare celei din zer, ca eficienta si promovarea cresterii musculare.

Dar cele mai bune experimente sunt facute tot de voi, de fiecare in parte, testand si analizand. Deci, voi ce parere aveti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate