Un impins putin diferit

Alexandru BolboriciPractic culturismul de cativa ani buni, cu rezultate bunicele. Din cauza unui accident suferit in copilarie, nu pot efectua corect anumite exercitii care implica bratele. De exemplu, impinsul din culcat cu priza ingusta pentru triceps. Dorind totusi sa includ ceva asemanator in programul de antrenament pentru triceps, deoarece este un exercitiu de baza, am experimentat diferite prize si miscari. Am efectuat exercitiul cu gantere in loc de bara, astfel incat palmele erau fata in fata. Cursa nu era totusi completa si nu aveam nici un echilibru prea bun al bratelor.

Atunci am revenit tot la impinsul cu haltera cu priza apropiata, dar cu priza… supinatie. In cazul meu, aceasta abordare mi s-a potrivit ca o manusa. In scurt timp, am obtinut rezultate bune. Prima oara am efectuat acest nou exercitiu cu 70 kg, pentru 8 repetari. Dupa 3 luni, am ajuns la 110 kg pentru 7 repetari. Surprinzator a fost faptul ca, dupa o saptamana dupa ce am introdus acest exercitiu in program, baietii de la sala unde ma antrenez l-au introdus si ei (meseria se fura). Cativa baieti mi-au spus ca acest exercitiu izoleaza mai bine tricepsul decat cel obisnuit, cu priza pronatie. Analizand mai bine mecanica miscarii, mi-am dat seama ca folosind aceasta priza, coatele sunt obligate sa se miste tot timpul pe langa corp, ceea ce nu implica pieptul la fel de mult ca la impinsul obisnuit, cand, mai ales in partea de sus a miscarii, coatele se pot departa de corp.

Daca va hotarati sa incercati acest exercitiu, va recomand sa incepeti cu o greutate mai mica, pentru acomodare. Priza supinatie va poate face sa credeti ca puteti scapa haltera din maini si, de aceea, ar fi bine sa aveti pe cineva care sa va ajute, daca e nevoie. Atunci cand lucrati cu greutate mare, trebuie neaparat sa aveti pe cineva care sa va ajute sa ridicati bara de pe suport si cand o puneti la loc, dupa terminarea seriei. Puteti face la un antrenament de triceps impinsul obisnuit, cel cu priza pronatie, si la urmatorul, pe acesta, cu priza supinatie. Succes!

 Alexandru Bolborici

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate