Triceps: extensii vs flotari

triceps extensiiExtensiile pentru triceps la cablu reprezinta un exercitiu de izolare, deoarece doar o singura incheietura (cotul) este in miscare, care poate aduce atat marime, cat si forma tricepsului. Exercitiul poate fi efectuat in mai multe moduri, dar cea mai comuna este folosirea unei prize la latimea umerilor sau putin mai ingusta si folosirea unei bare in usoara forma de V.

Ce trebuie sa stii!

Iata cateva tipuri pentru a face miscarea eficienta. Mai intai, asigura-te ca esti fixat bine pe picioare, cu genunchii putin indoiti, trunchiul rigid si putin aplecat in fata. In al doilea rand, pastreaza coatele lipite de corp pe toata durata seriei.

Intreaba orice powerlifter competitiv care exercitiu de impins ajuta cel mai mult impinsul din culcat si iti va raspunde: flotarile. Ele sunt importante pentru toate felurile de impins. Fata de extensii, este un exercitiu de baza, compus, deoarece se misca atat cotul cat si umarul. Iata cateva tipuri pentru a face miscarea eficienta. Miscarea sa fie cat mai ampla si cu accent pe o cursa lenta, fara acceleratii. Coatele se misca cat mai pe langa corp. In partea de sus si de jos, faceti o mica pauza. Exercitiul „ataca” capul lateral si medial al tricepsului.

Cand incepem antrenamentul de triceps si avem de gand sa alegem dintre cele doua exercitii, atunci, categoric, flotarile reprezinta raspunsul. Vad multi incepatori care aleg extensiile la helcometru ca prim exercitiu pentru antrenamentul tricepsilor. Este o abordare total gresita pentru cineva care doreste sa obtina cresteri in masa musculara. La flotari putem folosi greutati mari, stiu baieti care fac 7-8 repetari complete cu 50 sau chiar 60 kg atarnate la centura. Efectuati 3-4 serii a 8-10 repetari.

2 Comments

  • Flotarile la paralele, flotari la bancuta cu discuri in brate, impins cu bara cu priza ingusta.Pullover-ul cu bara EZ supradenumit si skullcrushers mai este un exercitiu de asemenea util si considerat de unii ca fiind exercitiu de baza.Totul depinde de modul de executie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate