Aaron Baker si bratele sale de Batman

aaron-bakerDin celebra sala Gold’s Gym, California, aproape ca poti sa auzi cantecul oceanului, omniprezent, la fel ca plaja si ca fetele care se plimba in jurul ei, ascultand valurile ce se izbesc la mal. Cam la fel de „omniprezent” era si Aaron Baker, in sala preferata a celor mai mari campioni in culturism.

Aaron Baker: „Harder is better!”

Aaron Baker s-a nascut pe 6 noiembrie 1960, in California, SUA. Si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, in 1981 clasandu-se al 7-lea la Junior Mr. USA, o victorie destul de mare pentru el, si care ii trezeste dorinta de a trece la profesionisti si mai apoi sa se califice in primii 10 la la Mr. Olympia. Reuseste acest lucru in 1995, cand obtine locul 9, cel mai bun loc obtinut de Baker la cel mai cunoscut concurs de bodybuilding din lume. La vremea lui insa, Aaron Baker a fost un culturist destul de cunoscut, s-a scris chiar un articol despre el intr-un numar al revistei noastre din ’98. Supranumit si Batman, Baker avea un motto ce va deveni celebru peste ani „ harder is better”.

Cu aceasta idee in minte si cu imaginea idolilor sai precum Arnold, Yates sau Lee Haney isi incepea Aaron Baker in fiecare zi antrenamentele din Gold’s Gym. Iata cum arata un astfel de antrenament:

Imediat ce pasea in sala, Aaron facea cateva exercitii de stretching, iar apoi trecea la umeri, iar abia apoi la brate, pentu ca, asa cum spunea el, „sangele ce poarta nutrientii se gaseste in acea zona”. Dintre biceps si treiceps nu putea sa nu admita ca grupa lui preferata era cea a tricepsilor. Daca ii vedeai bratele, puteai sa iti dai seama.

Fiecare partea a antrenamentului lui Baker era foarte bine programata, iar fiecare parte a corpului atacata atat cu exercitii de izolare, cat si cu exercitii de masa. In principiu, Aaron Baker lucra cu greutati libere (haltere si gantere), iar la fiecare exercitiu facea un set lejer, de incalzire, pentru a obtine o mica pregatire a musculaturii pentru seturile mai grele.

In sufletul sau, Aaron se credea un powerlifter si tocmai de aceea ii placea sa triseze. Nu exista placere mai mare pentru el decat sa incarce haltera si nu facea niciodata mai putin de 8 repetari pe serie. Piramidarea se facea insa crescator, pentru fiecare set Baker adaugand cate un disc, iar la a saptea si a opta repetare se forta putin, dar fara sa apeleze la partener.

Cea mai mare calitate a bratelor lui Batman era latimea brahialilor, care erau absolut fenomenali. Acesti bicepsi brahialis erau rezultatul unor exercitii grele, numite hammer-curls (flexii ciocan). Tricepsul era de o grosime considerabila, obtinuta, se pare, in urma flotarilor pe care Aaron le facea in tinerete.

Pentru ca fiecare set efectuat nu dura mai mult de 2 minute, Aaron termina antrenamentul intr-o ora, dar avea grija sa se odihneasca suficient si sa se hraneasca corespunzator pentru a avea rezultate.

 

baker2

baker

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate