Care este cel mai bun moment pentru a efectua exercitii pentru abdomen

exercitii-0abdomenToata vreti sa aveti un abdomen plat, indiferent daca esti barbat sau femeie. La barbati insa, odata cu inaintarea in varsta, burta incepe sa devina o problema destul de vizibila. Tocmai de aceea, barbatii trebuie sa acorde o atentie deosebita acestei parti ale corpului.

Multi dintre voi insa, viseaza la acel six packs, iar acest icon al masculnitatii este, fara indoiala un rezultat al dietei si al antrenamentelor constante. Pentru a putea sa vezi acele linii care se deseneaza perfect in jurul abdomenului, afla ca nu e posibil decat daca nivelul de grasime este undeva sub 10% la barbati si 16% la femei.

In ceea ce priveste antenamentul, ia in considerare exercitii cat mai variate daca vrei sa maximizezi dezvoltarea abdomenului. Daca ai ales exercitii unde poti sa faci fara probleme 20 de repetari, atunci ar trebui sa alegi ceva mai greu, sa gandesti in ansamblu si sa alegi un antrenament complex, care imbina mai multe exercitii si care sa-ti permita sa faci cu greu 20 de repetari.

Exercitii pentru abdomen – exista un moment ideal pentru efectuarea lor?

Nu exista un raspuns general-valabil, dar exista cateva optiuni pe care ai putea sa le iei in considerare:

Exercitii pentru abdomen la sfarsitul antrenamentelor de forta si cardio. Principalul avantaj pe care il are acest program cu „abdomene la sfarsit” este ca nu ai nevoie de atat de multa energie cata trebuie sa ai pentru exercitii mai complicate, cum sunt cele de forta, genuflexiuni sau ridicari de greutati, haltere, etc. Asta inseamna ca, desi ai muncit destul de mult, inca mai energia pentru a incheia antrenamentul cu un set pentru adomene.

 Exercitii pentru abdomen in timpul exercitiilor cardio si de forta. Daca vrei sa efectuezi exercitiile pentru abodomen in mod eficient, atunci poti sa le folosesti drept „pauza” pentru alte exercitii. De exemplu, poti sa faci un set de flotari intre seturile de tractiuni la cablu. Asa vezi reusi sa ai un antrenament mai eficient raportat la timpul de lucru, iar frecventa cardiaca nu se va schimba pe parcursul antrenamentelor. Cei care vor sa slabeasca, ar trebuie sa incerce acesta varianta pentru ca duce la arderea caloriilor.

Exercitii pentru abdomen la inceputul antrenamentului.  Aceste exercitii implica de obicei miscarea coloanei vertebrale, un coplex care contine 33 de oscioare numite vertebre. Facand exercitii pentru abdomen la inceput, vei reusi sa pui in miscare coloana pentru o mai mare mobilitate pentru efectuarea unor exercitii mai grele. Pe de alta partea insa, fortarea coloanei vertebrale la inceput de antrenament poate reduce stabilitata ei pentru executarea in siguranta a unor exercitii precum genuflexiunile cu bara sau exercitiile cu haltera.

Exercitii pentru abdomen intr-o zi separata. Este o optiunea excelenta daca esti focusat pe aceasta parte a corpului. Inainte sau dupa antrenament, esti mai epuizat, iar daca abdomenul tau este ceva mai  pufos in acest moment, atunci sa dedici mini-sesiuni de antrenament pentru abdomen poate fi o solutie buna din mai multe puncte de vedere: a) ai mai mult timp pentru exercitiile mai importante; b) iti permite sa te concentrezi exclusiv pe dezvoltarea acelui „six packs”. Daca alegi sa faci asta, asigura-te ca faci cateva minute de incalzire la inceput, pentru a te feri de accidente.

In concluzie nu exista „cel mai bun timp pentru antrenarea abdomenului” – depinde foarte mult de ceea ce ai nevoie si de ceea ce crede antrenorul tau personal. Noi am avut grija sa precizam care sunt avantajele fiecarui „moment” in parte. Alegerea este a ta:)

dupa Fitness&Power

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate