Kevin Levrone – culturistul care a ajuns la Hollywood

Kevin-LevroneDaca intrati pe pagina de facebook oficiala a lui Kevin Levrone, veti fi martorii unei povesti de viata interesante. Nascut in Baltimore, Maryland,  dintr-o mama de origine afro-americana si un tata de origine italiana, Levrone este cel mai mic dintre cei 6 copii ai familiei, ramanand orfan de la o varsta frageda. Se apuca de culturism la indemnul varului sau, proaspat intors din serviciul militar, dar si din nevoia de a refula ura si suferinta pe care o simtea dupa pierderea ambilor parinti.

Supranumit „Maryland Muscle Machine”, Levrone a castigat 22 de competitii IFBB, 2 titluri Arnold Classic si a fost pe locul doi de patru ori in competitia Mr. Olympia. In prezent, Kevin Levrone este muzician, artist si detinatorul unei  sali de culturism.

Daca vrei sa fii „mare”, pune discuri pe bara

Unul dintre primele sfaturi pe care le da Kevin Levrone pasionatilor de culturism este sa foloseasca greutati cat mai mari in cadrul antrenamentelor, dar sa nu exagereze de dragul de a impresiona. Tot el afirma ca, atunci cand se antrena, era foarte important sa aiba o alimentatie buna si un somn linistit. In perioadele mai bune, cand incerca sa puna masa musculara, adauga mai multe greutati, dar niciodata nu marea numarul de exercitii sau de antrenamente.

Cele mai eficace exercitii in opinia lui Levrone

–         Squat (genoflexiuni)

–         Ramat aplecat (pentru un spate mare si dens)

–         Impins de la piept

–         Flexii cu bara pentru biceps

–         Impins cu priza mica pentru triceps

–         Impinsul cu haltera pe o banca inclinata la 30 °

–         Fluturari inclinat cu ganterele (pentru pectoral cu greutati de 56 kg)

Kevin Levrone era adeptul greutatilor libere, folosind masinarii numai atunci cand muschii secundari erau obositi:

Sa zicem ca incep cu exercitiile pentru spate, normal ca voi alege ramat aplecat cu haltera si voi lucra cu o greutate care sa-mi permita 6-8 repetari. Dupa cateva seturi, muschiul va fi pompat, iar muschii secundari care participa la miscare (bicepsii) vor fi la fel de obositi ca si muschii dorsali. De aceea, in continuare voi lucra al doilea exercitiu la aparate, helcometru  in acest caz, si voi executa ramat cu cablu lung.

Programul de antrenament precompetitional

Cand s-a antrenamt pentru Mr. Olympia in 1994, Levrone a ales un antrenament de 4 zile, iar o zi a facut pauza:

antrenament-kevin-levrone

 

Desi nu a reusit sa urce pe podium cu premiul cel mare Mr. Olympia, Kevin Levrone i-a calcat pe urme lui Arnold in cariera cinematografica. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara Redline (2007), alaturi de frumoasa actrita Nadia Bjorlin, si  I am (2001). Kevin afirma ca intre culturism si actorie exista multe asemanari, singura diferenta este ca in actorie joci tot timpul anului.

Recent, Levrone a lansat The Levrone Report, un blog inspirational pentru lumea culturismului, unde acesta ofera sfaturi in legatura cu antrenamentele si alte folosofii legate de acest domeniu.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate